Go to main content

Használati útmutató ACSI Kempingek Európában alkalmazás

Az ACSI Kempingek Európában mobil alkalmazás segít Önnek megkeresni az igényeinek megfelelő kempinget, vagy lakókocsis táborhelyet. Mivel az alkalmazás internet kapcsolat nélkül is működik, a kemping- és lakókocsihely információ mindig és mindenütt elérhető.

Használati útmutató

 1. Első lépések
 2. A információ letöltése
 3. Hozzáférés az alkalmazásban lévő információkhoz
 4. Az információ letöltése
 5. A térkép
 6. Listás megjelenítés
 7. Keresés
 8. Szűrők
 9. Kemping- és lakókocsis táborhely információ
 10. Menü
 11. A kemping értékelése
 12. Beállítások
 13. Az alkalmazás egyszerre több készüléken is használható
 14. Fontos tudnivalók

1. Első lépések

Amennyiben Ön már letöltötte az ACSI Kempingek Európában mobil alkalmazás, akkor lépjen az útmutató 3. pontjára. Ez esetben Ön azonnal hozzáférhet az alkalmazásban lévő kemping- és lakókocsihely információkhoz.

 

Ha Ön nem töltötte még le az ACSI Kempingek Európában mobil alkalmazás, akkor folytassa az útmutató 2. pontjától. Itt elmagyarázzuk, hogyan töltheti le az alkalmazást készülékére.


2. A információ letöltése

Az alkalmazás letölthető az Apple App Store-ból (iPhone és iPad) és a Google Play-ből (Android operációs rendszerrel működő készülékek esetén). Nézze meg először, hogy készüléke alkalmas-e az alkalmazáshoz. A beállításoknál található a készülék operációs rendszerének verziószáma. Az alkalmazás használható okostelefonon és tableten (Android 5-től felfelé, iOS 7-től felfelé). Ha Ön nem találja az alkalmazást a Google Play-ben vagy az Apple App Store-ban akkor az azt jelenti, hogy az Ön készüléke sajnos nem alkalmas ehhez a mobil alkalmazáshoz. Az alkalmazásban megvásárolható a kilenc országcsomag egyike, vagy akár a teljes csomag is. Ön egy évre fizet elő. Az adott évben ingyenes frissítések állnak rendelkezésre.

 

Google Play Apple App Store

ACSI Kempingek Európában mobil alkalmazás

Az ACSI Kempingek Európában mobil alkalmazás logója a zöld négyzetben lévő két piros háromszögről ismerhető fel (ld. itt a szöveg mellett).

 

Telepítés Android-eszközökön (angolul):

Telepítés iOS-eszközökön (angolul):


3. Hozzáférés az alkalmazásban lévő információkhoz

A kempingadatok (vagy kemping- és lakókocsis táborhely adatok) felhasználásához először meg kell vásárolnia a hozzáférési jogot az ACSI Kempingek Európában mobil alkalmazás.

- Ingyen letölti az ACSI Kempingek Európában mobil alkalmazás, majd ezután az alkalmazáson belül vásárol hozzáférést a kempinginformációkhoz.

 

Az ACSI Kempingek Európában mobil alkalmazás ACSI Kempingkalauz nélkül is használható. Ez esetben, töltse le (ingyen) az alkalmazást az appstore-ból, és ezután az alkalmazáson belül megvásárolhatja majd a 9 országcsomag bármelyikét, vagy akár a teljes csomagot is. Az alkalmazás ingyen kipróbálható, 50 kiválasztott, Garda-tó körüli kempinggel. Tetszik? Akkor megvásárolhatja a kívánt csomagot. Ön 1 évre vásárol hozzáférést. Ez alatt az egy év alatt ingyen letöltheti a frissítéseket is.

 

A hozzáférés megvásárlásához, nyissa meg a menüt (nyomjon a három vízszintes csíkra), majd lépjen a „Vásárlás és feloldás” menüpontra. Nyomja meg a kiválasztott országcsomagot. Itt különbséget teszünk kempinginformáció (bal oldali oszlop), illetve kemping- és lakókocsihely információ között (jobb oldali oszlop). Ezután lépjen be saját Apple vagy Google Play felhasználói fiókjába.

 

Ha nincs még fiókja, hozzon előbb létre egyet az Apple App Store-ban illetve Google Play-ban.

 

Vagyis, Ön az Apple App Store-on illetve a Google Play-en keresztül fizet, és nem közvetlenül az ACSI-nak. Ez a módszer kipróbált és biztonságos.

Hozzáférés az alkalmazásban lévő információkhoz

Az információ letöltése

4. Az információ letöltése

A „Letöltések” menüpontban találhatók a megvásárolt országcsomagok. Ön dönti el, melyiket (melyik országét) kívánja használni a kereséshez, és ezzel tárhelyet takarít meg készülékén. Természetesen lehetséges az összes csomag letöltése, egyesek törlése és újbóli letöltése is. Ezt később is megteheti a menüben.

 

Ennek során azt is kiválaszthatja, hogy csak a kempingekre vonatkozó információs csomagokat tölti-e le, vagy pedig a kempingekre és lakókocsis táborhelyekre vonatkozó információkat is. A bal oldalon csak a kempinginformációk találhatók (piros gomb), a jobb oldalon kemping- és lakókocsihely adatok együtt (sárga/narancssárga gomb).

 

A letöltéshez internet kapcsolat szükséges. Célszerű wifi-t használni, akkor a letöltés sokkal gyorsabban megy, és előfizetésének adatcsomagjával is tud takarékoskodni.

 

5. A térkép

Ha az Ön készülékén aktiválva van a „helymeghatározás” funkció, akkor az alkalmazás meg tudja állapítani, hogy Ön éppen hol tartózkodik. Ezt a térképen lévő kék pontocska jelzi. A közelben lévő kempingek (és lakókocsihelyek) a listás megjelenítésben látszanak. A jobb oldalon alul lévő kis célkereszttel tudja ismét a térkép közepére helyezni saját pozícióját.

 

Egy adott hely beállítása természetesen kézzel is lehetséges. Például, ha a „helymeghatározás” funkció ki van kapcsolva, vagy ha Ön egy másik hely közelében keres kempinget, vagy lakókocsihelyet. Használja ehhez a kis zászlót. Nyomjon rá, és helyezze a kívánt helyre a térképen. Ezután nyomja meg a „pipa” gombot a rögzítéshez. A kereszt megnyomásával a zászló ismét eltávolítható. Ujjai segítségével tudja a térképet nagyítani és kicsinyíteni. Ha a sátor szimbólumot megnyomja, akkor megjelennek az adott kemping adatai. Ekkor a sátor kék lesz, Ön pedig a listás megjelenítésben elolvashatja a kempingre vonatkozó információt. A lakókocsihelyeket kis lakókocsi szimbólum jelzi.

 

A térkép nagyítása közben olyan kempingeket is fog látni, amelyeknek a sátor jele nagyobb. Ezek a kiemelt kempingek. Előfordul, hogy egyes kiemelt kempingeknek a színe is más. Ilyenkor ez „a hét kempingje”.

A térkép

Listás megjelenítés

6. Listás megjelenítés

A listás megjelenítésben láthatók a legközelebbi kempingek és lakókocsis táborhelyek. Alaphelyzetben ez a lista az „Ajánlott” leválogatást tartalmazza. Ön azonban választhat más szempontokat is a listázáshoz: távolság (légvonalban), értékelés vagy ár szerint.

 

Ha bővebb információt szeretne, nyomjon rá az adott kempingre a listás megjelenítésben. Ilyenkor Ön először a kemping vagy lakókocsihely térképen való helyzetét látja. A kemping a kis sátorról, a lakókocsis táborhely a kis lakókocsiról ismerhető fel. Ha még egyszer megnyomja a kemping vagy lakókocsihely szimbólumát, akkor jelenik meg a részletes tájékoztatás.


7. Keresés

A térkép felett található egy kis nagyító. Ha ezt megnyomja, megjelenik egy kis képernyő, ahova Ön beírhat egy keresőszót (kemping neve, régió neve, helységnév). A megadott országok egyikét is kiválaszthatja.

Ha keresőszót használ, akkor három fül jelenik meg, amelyekkel tovább szűkítheti a keresést: „Kempingek”, „Helység” és „Ország/Régió”. Nyomja meg valamelyik eredményt, és az megjelenik a térképen.

Talált már megfelelő helyet? Az alkalmazáson keresztül egyre több kempingben tud közvetlenül helyet foglalni. Így biztos lehet benne, hogy lesz helye! A helyfoglaláshoz működő internetkapcsolattal kell rendelkeznie.

Keresés

Szűrők

8. Szűrők

A szűrők segítségével beállíthatja keresési szempontjait a kemping- vagy lakókocsihely kereséshez. Ehhez előbb aktiválni kell a szűrőket, oly módon, hogy a csúszkát „Be” állásra tolja. A „Keresés” gombra kattintva, visszatérhet a térképhez, és megtekintheti a beállított szűrőkkel kapott eredményt. Ha nem kíván szűrőt használni, tolja a csúszkát ismét a „Ki” állásba.

 

A szűrőbeállításokat a „Szűrőim” menüpontban tekintheti meg. Itt van lehetőség egy szűrő eltávolítására is, oly módon, hogy azt lenyomva tartja. Ha egyszerre szeretné az összes szűrőt eltávolítani, nyomja meg a „Törlés” gombot. Az alkalmazás megjegyzi a beállított szűrőket. Ez hasznos lehet a legközelebbi keresésnél. Figyelem: amikor Ön aktiválja a szűrőt, ez befolyásolja a „szabad keresés” eredményeit.


9. Kemping- és lakókocsis táborhely információ

Minden kempingről és lakókocsis táborhelyről részletes adatokkal rendelkezünk, amelyek külön oldalon, jól áttekinthető módon jelennek meg.

 

Ha a kis szívre kattint, hozzáadhatja az adott kempinget vagy lakókocsis táborhelyet kedvenceihez. Ha az autó jelre kattint, akkor megjelenik a cím, és megtervezheti az oda vezető útvonalat. Ehhez használhatja a Google Maps vagy a Apple Térképek térképanyagát, de az Ön mobil készülékén lévő navigációs appet is. Ilyenkor Ön ideiglenesen elhagyja az alkalmazást, de az a háttérben továbbra is aktív marad.

 

Egyes kempingek vagy lakókocsis táborhelyek esetében felkeresheti a honlapot, és egyre több kempingben tudja táborhelyét közvetlenül az alkalmazásból lefoglalni. Ha az Ön készüléke arra alkalmas, akkor a megtalált kemping vagy táborhely közvetlenül felhívható, vagy e-mailt lehet nekik küldeni az alkalmazásból. Figyelem: Ön közvetlenül a kempingnek üzen, nem az ACSI-nak. Ily módon, nincs befolyásunk a kemping válaszadási sebességére.

 

Az „Általános” fül alatt elolvashatja a kemping vagy lakókocsis táborhely általános adatait, mint pl. nyitvatartási időszak, tengerszint feletti magasság, valamint a táborhelyek száma. A többi fül alatt találhatók a kemping által nyújtott szolgáltatások, valamint a más táborozók által beküldött értékelések. Ön is elküldheti értékelését. Amennyiben Önnek éppen nincs internet kapcsolata, akkor az alkalmazás tárolja az Ön által beküldött értékelést, és automatikusan továbbítja, amikor ismét van internet.

Kemping- és lakókocsis táborhely információ

Menü

10. Menü

A képernyő bal felső sarkában van három vízszintes vonal. Ennek megnyomásával megjelenik a menü. Itt megtekintheti kedvenceit, de el is távolíthatja azokat, kezelheti letöltéseit (az országcsomagokat), és itt található a jelmagyarázat is.


11. A kemping értékelése

Az alkalmazás segítségével Ön is küldhet be kempingértékelést. Lépjen az értékelni kívánt kempingre, és nyissa meg az „Értékelések” fület. Nyomja meg az „Értékelje ezt a kempinget” c. gombot, töltse ki az űrlapot, majd nyomja meg a „Elküldés” gombot. Ezt internet kapcsolat nélkül is megteheti. Az alkalmazás eltárolja a kitöltött értékelő űrlapot, és automatikusan elküldi akkor, amikor ismét van internet. Ön kap majd egy visszaigazoló e-mailt, és további tájékoztatást az értékelés közzétételéről.

 

Lakókocsi táborhelyekről (egyelőre még) nem lehetséges értékelést küldeni.


12. Beállítások

A „Beállítások” menüpontban Ön megadhatja az alkalmazás használatára vonatkozó preferenciáit. Itt lehet beállítani a nyelvet, a távolság mértékegységét (km vagy mérföld), illetve, hogy a térképet „off-line” vagy „online” kívánja használni. Amikor Önnek éppen nincs internet kapcsolata, akkor a rendszer automatikusan átvált az „off-line” térképhasználatra.

 

Az Androidos készülékek esetében a beállítások a jobb felső sarokban, a három kis négyzetre kattintva érhetők el, vagy a készülék beállító gombjával (bal alsó sarok). Ha Ön iPhone-t, iPad-et használ, ott a beállítások a menüben találhatók.

Beállítások

13. Az alkalmazás egyszerre több készüléken is használható

Ön az alkalmazást egyszerre három készüléken is használhatja. Ehhez szükség van „Én ACSI-m” fiókjára.

 

Hozzon létre egy felhasználói fiókot az egyik készüléken (vagy ha már van, jelentkezzen be), majd lépjen be ugyanebbe a fiókba a többi készüléken is. Az alkalmazás a fiók alapján felismeri, hogy Ön melyik országcsomagokat használhatja. Ily módon, Ön ugyanazt a csomagot egyszerre használhatja Androidos és iOS-os készüléken (pl. iPad).


14. Fontos tudnivalók

Az ACSI három praktikus mobil alkalmazást kínál okostelefonra, tabletre és laptopra. Hasonlítsa össze az alkalmazásokat, hogy az Önhöz legjobban illőt tudja választani.

 

ACSI Kempingek Európában mobil alkalmazás
Az ACSI Campings Európa mobil alkalmazás több 7950 ellenőrzött kempinget tartalmaz, és emellett kibővíthető még 9000 lakókocsis táborhely adataival. Az alkalmazásban található kempingek benne vannak az ACSI Kempingkalauz Európa c. katalógusban is. A kempingek között olyanok is találhatók, amelyek az elő- és utószezonban a CampingCard ACSI kedvezményes díjszabását alkalmazzák. Ezt jelzi az alkalmazás. Az ún. Great Little Campsites kempingeket nem tartalmazza. Az ACSI Campings Európa mobil alkalmazásban lévő információ különböző országcsomagok formájában tölthető le.

 

ACSI Great Little Campsites mobil alkalmazás
Az ACSI Great Little Campsites alkalmazás több mint 2000 ellenőrzött, kis kempinget tartalmaz. Ezek a kempingek legfeljebb 50 táborhellyel rendelkeznek. Ezen kívül, Ön választhatja a 9000 lakókocsis táborhellyel kiegészített csomagot is.

 

CampingCard ACSI mobil alkalmazás
A CampingCard ACSI mobil alkalmazás a CampingCard ACSI kedvezménykártyát elfogadó, mintegy 3000 kempingről ad tájékoztatást. Ezekben a kempingekben Ön a főszezonon kívül egy állandó, kedvezményes áron kempingezhet, a kártya felmutatása ellenében. Ezen kívül, Ön választhatja a 9000 lakókocsis táborhellyel kiegészített csomagot is.


Amennyiben Önnek további kérdései vannak a vásárlással vagy az alkalmazás használatával kapcsolatban, akkor nézze meg előbb az Ügyfélszolgálat-nál. Válassza ki az „ACSI Kempingek Európában mobil alkalmazás” terméket, adja meg a tárgyat, amivel kérdése kapcsolatos. Nem találta meg az Ön kérdését? Kattintson akkor a „nem” gombra, és töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot. Igyekszünk a lehető leghamarabb foglalkozni az Ön kérdésével.

 

Google Play Apple App Store

Érdekes ötleteket és ajánlatokat kaphat

Hírlevelünkben rengeteg ötletet, újdonságot, az ACSI ajánlatait, valamint gondosan válogatott partnerek hirdetéseit olvashatja. Az hírlevelét legfeljebb heti egy alkalommal küldjük.

Adatai biztonságban vannak, azokat nem adjuk át másoknak